skip to Main Content

Panopticon.nl is een website over de verschillende panopticons in Europa en de geschiedenis daar achter. Het geeft namelijk ook een overzicht van het architectuurwerk van vroeger.

Wij zijn hiermee gestart, omdat onze interesse hiernaar uitgaat.

De interesse begon een paar jaren geleden toen ik deze soort type gebouwen tegen kwam en merkte dat er weinigen waren die van ze wisten en hoe ze kwamen te bestaan.

Europa zit vol historie en wij willen een fractie daarvan tentoonstellen met panopticons.

Zoals eerder al vermeld zijn er over het algemeen weinigen die weten wat een panopticon is, hoe men ermee is gestart en waarvoor het diende. Wij willen door onderzoek dus dat aan het publiek bekend maken.

Ons doel is om geschiedenis leuk en interessant te maken voor het publiek.

Doordat wij de bekendheid met panopticons op een unieke manier willen overbrengen, houden wij ons niet alleen op de website.

Wij willen proberen zoveel mogelijk interactie te creëren om zo hetgeen wij liefde voor hebben beter over te brengen.  

Vandaar dat er ook evenementen gehouden zullen worden om de panopticons beter tentoon te stellen.  Dit maakt het makkelijker vragen te beantwoorden en zal ook meer interesse opwekken.

Behalve dat de evenementen het makkelijker maken om jou als bezoeker te benaderen, maakt het voor ons ook makkelijk om jou een veel uitgebreidere uitleg  te geven en met veel enthousiasme over de geschiedenis van de panopticons  te vertellen alsook het architectuur en het materiaal dat men heeft gebruikt om de gebouwen op te zetten.

Het is namelijk ook ons doel om deze gebouwen meer bekendheid te schenken, omdat zij aan het verrotten zijn en niemand die naar hen omkijkt. De panopticons van vroegere jaren waren het begin van architectuur en dat willen wij weer onder de ogen van de mens brengen.

Back To Top